Què passaria si un bon dia volem desaparèixer, pel motiu que sigui, de la xarxa? Facebook, per exemple, coneix tota la teva vida (o com a mínim els darrers anys), podem demanar que ens oblidi?
Com ens podem assegurar de que el sistema destrueix el nostre historial, perfil, fotos personals, comentaris...?
Com ens podem assegurar de que el sistema destrueix el nostre historial, perfil, fotos personals, comentaris...?
A la xarxa, moltes vegades, publiquem coses que a la llarga ens pot perjudicar; com fotografies de festes, crítiques polítiques, comentaris contra alguna persona o moviment, etc. Per tant no és tant estrany que algú vulgui esborrar la seva vida virtual.
Anem més enllà: què passarà quan morim a la vida real? Seguirem vius a la xarxa? En l'actualitat, tot i que s'acabi la nostra vida, a internet seguirem vius. Què passarà amb tots els comptes de correu, de twitter, facebook, blocs, etc què hem obert si no li hem donat la contrasenya a ningú? D'aquí sorgeix una llei europea molt demanada pels usuaris: El Dret a l'Oblit Digital. Aquest garanteix que, quan ho desitgis, puguis esborrar totes les teves dades de la xarxa.
Quan tanques el teu compte a Facebook, la xarxa social més popular del món no esborra les teves dades, les bloqueja a la vista. Però aquestes segueixen emmagatzemades als seus servidors. I si una persona mor? El què fa la xarxa social, desprès de que la família presenti certificats de mort i milers de paperassa, és "bloquejar" el perfil de manera que no es poden fer publicacions però els amics si poden veure-ho tot.
0 | COMENTA AQUESTA ENTRADA:
Publica un comentari a l'entrada
L'administració del bloc es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.