Consells pràctics per superar la Selectivitat

En poc més de 10 dies, molts de vosaltres us heu de presentar als exàmens de Selectivitat (PAU), una prova que, com ja sabeu, us donarà accés a les universitats catalanes i al grau que vulgueu cursar.

Esteu nerviosos, són exàmens molt importants, molts exàmens en tres dies, molta matèria, etc. Per això a continuació et donem uns consells que et serviran per que estiguis una mica més tranquil/a.


1. Són uns exàmens molt semblants als que ja has fet i superat en el transcurs del Batxillerat, per tant, fes-los sense nervis que no són res de l'altre món i estàs més que preparat/da! D'altra banda, l'acumulació d'exercicis i d'estudi pot suposar nerviosisme i confusió; intenta presentar-te a les proves el més descansat/da i relaxat/da possible.

2. El primer dia de les proves, et donaran una sèrie d'instruccions que cal seguir en aquests tipus d'exàmens. Hauràs d’estar doncs, ben atent a les instruccions. En cada examen hauràs de presentar el DNI i el full de matrícula;  no oblidis tampoc portar diversos bolígrafs i el material específic per a alguns exercicis (calculadora científica, instruments de dibuix, diccionari, etc.).

3. Quan et reparteixin l'examen no has de començar a contestar de seguida. Abans de fer-ho, llegeix-te atentament tot l'examen. Com ja saps, hi ha 2 opcions, has de comparar-les i triar aquella amb la que pugueu obtenir més punts.

5. És possible que no entenguis algun aspecte de l'enunciat d'alguna pregunta, tens tot el dret del món de preguntar els dubtes als membres del tribunal que vigilen l'examen.

6. Quan ja hagis escollit l'opció més convenient, comença a contestar les preguntes que et semblin més fàcils, deixant les difícils per després. Distribueix-te bé el temps per a cada exercici i recorda que la presentació ha de ser clara i ordenada; cuida el vocabulari (llenguatge tècnic), l'ortografia, la sintaxi, els signes de puntuació, etc; Respon només al que et pregunta, no et donaran més puntuació per explicar altres coses que no tenen a veure amb el que et demanen en l'exercici; i argumenta les teves respostes i justifica-les amb exemples, si és necessari.

7. A l'acabar de contestar totes les preguntes que puguis, fes un primer repàs llegint-te les respostes per sobre. Tot seguit, relaxa't un parell de minuts (pensant en altres coses) i fes un segon repàs més complet.

9. Quan surtis de l'examen, no comentis res amb els teus companys i/o professors ja que pot ser que t'adonis que has fet alguna errada i això et posarà nerviós/a per l'examen següent, així que: examen fet, examen oblidat!

10. Per la fase obligatòria has de fer 5 proves en 3 dies, i és possible que alguna d'ells et vagi malament. Tot i així, es pot compensar amb les d'altres matèries. És doncs imprescindible, presentar-se a totes les proves i lliurar el full d'examen.

Aquests consells potser els has escoltat molts cops, però no va malament recordar-los. No pateixis, anirà bé!


MÉS INFORMACIÓ |  Les PAU 2011: Dossier informatiu

0 | COMENTA AQUESTA ENTRADA:

Publica un comentari a l'entrada

L'administració del bloc es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.