Èric Bertran i l'Exèrcit del Fènix

L’Èric Bertran és un noi Català que va ser represaliat i portat a l’Audiència Nacional Espanyola quan tenia 14 anys (l'any 2004) per enviar correus electrònics a supermercats reclamant que etiquetessin els seus productes també en català.

L’Èric signava els seus correus amb nom de la seva pàgina web: ‘L’Exèrcit del Fènix’, un nom que va treure de les pel·lícules de Harry Potter.

Un malentès va fer que fos considerat per les autoritats Espanyoles com un grup terrorista en potència tot i ser un invent de la novel·la de J. K. Rowling.

Més de vint agents de la brigada antiterrorista de Madrid van anar a escorcollar la seva habitació gairebé a mitjanit i setmanes més tard va declarar a l'Audiència Nacional durant quatre hores seguides. L'endemà van fer-li un test psicològic de dues hores més i s'enfrontava a una pena de vuit anys de reformatori. Finalment la pressió de la gent enfront Supermercats DIA, l'empresa que l'havia denunciat, va fer que es retirés la denuncia i l'Èric no pugues ser condemnat.

D'aquesta història se n'ha fet una obra de teatre escrita per Víctor Alexandre, amb el mateix nom (Èric i l'Exèrcit del Fènix), i dirigida per Pere Planella, que va estar dos mesos al Teatre Borràs de Barcelona i que està fent una gira per tots els Països Catalans, i que es va publicar sota el mateix nom (Proa, 2007).


El documental

 ► L'Èric i l'Exèrcit del Fènix: Primera part
 ► L'Èric i l'Exèrcit del Fènix: Segona part
 ► L'Èric i l'Exèrcit del Fènix: Tercera part 
 ► L'Èric i l'Exèrcit del Fènix: Quarta part
 ► L'Èric i l'Exèrcit del Fènix: Cinquena part


INFORMACIÓ |  Èric Bertran  |  El Fènix.org  |  El llibre

0 | COMENTA AQUESTA ENTRADA:

Publica un comentari a l'entrada

L'administració del bloc es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.