L'important 'Dret a l'oblit' a la xarxa

Què passaria si un bon dia volem desaparèixer, pel motiu que sigui, de la xarxa? Facebook, per exemple, coneix tota la teva vida (o com a mínim els darrers anys), podem demanar que ens oblidi?

Com ens podem assegurar de que el sistema destrueix el nostre historial, perfil, fotos personals, comentaris...? 


A la xarxa, moltes vegades, publiquem coses que a la llarga ens pot perjudicar; com fotografies de festes, crítiques polítiques, comentaris contra alguna persona o moviment, etc. Per tant no és tant estrany que algú vulgui esborrar la seva vida virtual.

Anem més enllà: què passarà quan morim a la vida real? Seguirem vius a la xarxa? En l'actualitat, tot i que s'acabi la nostra vida, a internet seguirem vius. Què passarà amb tots els comptes de correu, de twitter, facebook, blocs, etc què hem obert si no li hem donat la contrasenya a ningú? D'aquí sorgeix una llei europea molt demanada pels usuaris: El Dret a l'Oblit Digital. Aquest garanteix que, quan ho desitgis, puguis esborrar totes les teves dades de la xarxa.

Quan tanques el teu compte a Facebook, la xarxa social més popular del món no esborra les teves dades, les bloqueja a la vista. Però aquestes segueixen emmagatzemades als seus servidors. I si una persona mor? El què fa la xarxa social, desprès de que la família presenti certificats de mort i milers de paperassa, és "bloquejar" el perfil de manera que no es poden fer publicacions però els amics si poden veure-ho tot.



0 | COMENTA AQUESTA ENTRADA:

Publica un comentari a l'entrada

L'administració del bloc es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.