Sobreviure als exàmens

Quan s'acosten els exàmens, milers d'alumnes us submergiu als llibres i apunts, feu vida a les biblioteques i entreu en un peculiar estat d'ànim, paralitzeu la vostra vida social i només podeu pensar en l'examen següent.

Per superar les proves amb èxit és imprescindible anar ben preparat, però també ho és mantenir la calma.

Qui més qui menys es posa nerviós davant d'un examen, però hi ha fórmules per controlar l'ansietat. Tot seguit te n'expliquem algunes i et fem diverses propostes aconseguir els millors apunts o per treure uns bons resultats.

Bona organització del temps
Els miracles no existeixen. Si tens sis o set exàmens importants en tres setmanes, la teva única opció per a aprovar és avançar matèria i posar-te a estudiar amb prou antelació. Intenta no deixar-ho tot per al darrer dia, però si els exàmens se t'han tirat a sobre, mantén la calma. Encara no està tot perdut. Si t'organitzes bé, te'n pots sortir.

Apunts i tècniques d'estudi
Potser la pregunta que cau a l'examen és la del dia que no vas anar a classe. Per evitar el disgust, mira d'aconseguir els apunts que et falten abans de començar a estudiar. A més de poder demanar-los als companys, hi ha un munt de portals on els estudiants pengen els apunts.

Tenir uns apunts nets i ben endreçats t'ajudarà a estalviar temps desxifrant el que vas escriure fa mesos a classe. Per repassar-los escull la tècnica que més et convingui: subratlla, fes esquemes, resums, recita en veu alta, busca bibliografia complementària o memoritza el temari.

Espais per a estudiar
Tant si t'agrada estudiar amb música, tot sol o amb companys, l'espai que triïs per passar hores i hores preparant els exàmens és clau. Busca un lloc on et puguis concentrar, idealment amb llum natural i ben ventilat. Si a casa no disposes d'un espai adequat, a les biblioteques pots trobar l'ambient que necessites. A més de les biblioteques de la facultat o de l'escola, recorda que pots utilitzar la Biblioteca Ca l'Oliveres.

Bons costums
Seguir pautes d'alimentació sana i descansar regularment és aconsellable en qualsevol època de l'any, però en època d'exàmens és determinant. Menjar i descansar bé no garanteix l'aprovat, però sí que ajuda a tenir energia i a mantenir un bon estat d'ànim, dos elements vitals per a afrontar els exàmens. Cal anar amb compte amb el cafè i el tabac, i informar-se bé abans de recórrer a cap aliment miraculós o altres invents.

L'hora de la veritat
Cada estudiant té la seva tècnica a l’hora d’enfrontar-se a l’examen. Hi ha qui respon per ordre, qui comença per les preguntes que troba més fàcils, qui fa esborranys de les respostes... En el moment de començar, dedica uns minuts a llegir bé les preguntes i a entendre'n l’enunciat. Abans de lliurar la prova no oblidis revisar els fulls i assegurar-te que la presentació és clara i que no s'hi ha colat cap falta d’ortografia.


INFORMACIÓ |  Jove.cat

0 | COMENTA AQUESTA ENTRADA:

Publica un comentari a l'entrada

L'administració del bloc es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.