L’esport com a professió

L'esport és una opció d'estudis tant valida com qualsevol altra, ho has pensat mai? Per treballar professionalment en l'àmbit de l'activitat física i l'esport, tens diverses opcions segons la teva intenció. La Generalitat de Catalunya t'ofereix les següents: Mira i tria!





Tècnic de l'activitat física i l'esport
Si tens més de 16 anys, pots formar-te en diversos cicles formatius de grau mitjà i superior per accedir a titulacions especialitzades en conducció d'activitats físico-esportives al medi natural o animació d'activitats físiques i esportives. També pots especialitzar-te com a tècnic de l'esport en alguna d'aquestes modalitats esportives: atletisme, bàsquet, esports d'hivern, futbol i futbol sala, handbol i muntanya i escalada. A més a més, l'Escola Catalana de l'Esport, que depèn del Consell Català de l'Esport, et fa més propostes de formació tècnica en unes altres modalitats, tant de forma presencial com en línia.


Llicenciatura de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFE)
Si vols llicenciar-te, universitàriament, en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, a Catalunya hi ha quatre centres que imparteixen aquesta formació: l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC), CAFE a la Universitat Ramon Llull i CAFE a la Universitat de Vic.

La llicenciatura de ciències de l'activitat física i de l'esport és una formació de nivell superior adreçada a les persones que desitgin professionalitzar-se en el sector esportiu entès d'una manera àmplia. Es pot tractar tant de persones que desitgin donar classes d'educació física en un institut d'ensenyament secundari (I.E.S), com d'altres que vulguin treballar en empreses de serveis esportius, en instal·lacions públiques, en esports d'aventura, en la preparació física individual o d'equips esportius, en col·laboració amb un equip mèdic en la rehabilitació de persones amb lesions, etc.


Jutges i àrbitres
I si ja et dediques als esports i creus que hi tens traça, potser t'agradaria ser jutge o àrbitre d'algun esport concret. Per a saber quins cursos específics s'imparteixen o quin procés has de seguir per poder arbitrar, t'has d'adreçar a les federacions i els comitès esportius de cada modalitat, que tenen les competències en aquesta matèria.


INFORMACIÓ |  Jove.cat

0 | COMENTA AQUESTA ENTRADA:

Publica un comentari a l'entrada

L'administració del bloc es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.