Canvi d'hora: a les 2h, seran les 3h

Aquesta matinada de dissabte a diumenge, entrem en l'horari d'estiu i els rellotges s'han d'avançar una hora. Però, per què ho fem?

Els rellotges s'han d'avançar una hora aquest diumenge a la matinada: a les 2h, seran les 3h, i s'ha de fer el canvi si no és que el rellotge o l'aparell on consultem l'hora -un ordinador, un telèfon...- ja ho fa automàticament.


Com cada any en l'últim cap de setmana de març -el cap de setmana que ve no es considera de març perquè el diumenge ja és 1 d'abril-, entrem en l'horari d'estiu. A partir d'ara, i fins l'últim cap de setmana d'octubre, anirem 2 hores avançats respecte l'hora del sol, la del meridià de Greenwich, la GMT, la de Londres.

D'aquesta manera, el dia és més llarg perquè es fa fosc una hora més tard. L'objectiu és estalviar energia a la tarda, ja que el sol surt més aviat que a l'hivern i ja no cal aquesta energia a primera hora del matí.

El canvi d'hora es va produir per primera vegada el 1918 amb l'objectiu d'estalviar carbó. 40 anys després es va decidir deixar de fer-ho, però la crisi del petroli de 1974  va provocar que es tornés a recórrer a l'avançament dels rellotges al nostre país  i la resta d'Europa, amb l'argument de que s'estalviava energia.

Des de llavors, els països europeus avancen i endarrereixen els rellotges dos cops a l'any.

0 | COMENTA AQUESTA ENTRADA:

Publica un comentari a l'entrada

L'administració del bloc es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.