25 de novembre, lluitem contra la violència masclista



Avui és 25 de novembre, Dia Internacional per l'eliminació de la violència de gènere, i tant El Galliner com l'Ajuntament de Lliçà d'Amunt ens apleguem per manifestar el nostre rebuig a la violència que pateixen les dones vers les seves parelles i expressar el nostre condol per aquells que han estat víctimes de la violència masclista.

Segons un estudi, 1 de cada 4 dones ha patit una agressió masclista d'especial gravetat al llarg de la seva vida. Lluny del que pot semblar, aquesta és una forma de violència cada cop més habitual entre els joves. Tots units podem aconseguir que s'acabi.

La violència masclista o de gènere és més que lesions físiques. De fet, moltes dones maltractades que són controlades per la seva parella o ex-parella i viuen amb por continua, mai han estat agredides físicament. aquesta violència pot ser exercida, de manera puntual io reiterada, d'alguna de les formes següents:

VIOLÈNCIA PSICOLÒGICA
És tota conducta que produeixi una desvaloració o un patiment per mitjà d'amenaces, humiliació, vexacions o insults, entre altres components.

VIOLÈNCIA FÍSICA
Comprèn qualsevol acte de força contra el cos d'una dona, amb el resultat o el risc de produir-li una lesió física o un dany.

MALTRACTAMENT SEXUAL
Comprèn qualsevol acte de naturalesa sexual no consentit per la dona, inclosa l'exhibició i l'observació, encara que la persona agressora tingui amb la dona una relació de parella, afectiva o familiar.

0 | COMENTA AQUESTA ENTRADA:

Publica un comentari a l'entrada

L'administració del bloc es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.