S’ha de prohibir el vel Islàmic a les escoles?


Fa uns mesos va tornar al primer pla de l’actualitat informativa el debat sobre si s’ha de permetre l’ús del vel islàmic a les escoles. Va ser causat per una escola de Girona que no deixava entrar a classe a una nena amb el ‘hijab’ per que les normes del centre impedien portar gorres, mocadors, etc. al cap. A partir d’aquest moment es va obrir el debat i un munt d’ajuntaments van prohibir l’ús del vel islàmic als llocs públics.

De veritat podem prohibir algú vestir d’una manera o d’una altra? Aquesta prohibició no és, fins i tot, més opressora que obligar a portar-lo? És lícit fer renunciar algú a la llibertat d’elecció i expressió? Això és ser tolerant?

El vídeo que encapçala aquest article és un curt espanyol sobre l’ús del ‘hijab’ a les escoles. Us el deixem per que reflexioneu sobre aquest tema i pugueu dir la vostra.

3 comentaris:

  1. Penso que no tenim dret a prohibir el hyab (de la mateixa manera que no es prohibeix portar una creu o qualsevol altre simbol religiós).Si el rerefons de la questió és evitar que les noies el portin per obligació, s'haurien d'invertir aquests esforços en fer un treball educatiu amb aquestes families i ajudar a aquestes noies a que tinguin llibertat en les seves eleccions.

    ResponElimina
  2. jo estic farta de lleis que vulguin prohibir el vel. tothom es lliure de portar el que li dongui la gana. si el prohibeixen on es la llivertat de que tothom pugui portar el que vulgui

    ResponElimina
  3. El vel a casa seva i punt final.

    ResponElimina

L'administració del bloc es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.