El metro fantasma

El metro de Barcelona té un seguit d'estacions que, o bé es van fer però mai han arribat a funcionar, o bé van quedar fora d'ús i les van tancar. Amb el pas del temps aquestes estacions segueixen soterrades enmig de la foscor i l'oblit. Aquestes estacions s'anomenen estacions fantasma i són un misteri que poca gent coneix.

 A Barcelona hi ha un total de 12 estacions fantasmes: A 10 de metro, una dels Ferrocarrils de la Generalitat i 1 de Rodalies RENFE. A continuació t'ensenyem les proves fotogràfiques i t'expliquem la historia de les més interessants.


Estació de Correus

La línia 4 antigament era un ramal de la línia l'actual línia 3 conegut com ramal Aragó-Correus del Gran Metro de Barcelona, va ser així fins que es va crear la línia 4 als anys 70. És entre les actuals estacions de Jaume I i Barceloneta.

L'estació es va construir de manera provisional ja que, en tenir una sola via, es pensava a desmuntar-la quan aquesta requerís una doble via per la prolongació de la línia cap a l'estació de França. Així doncs va ser inaugurada el 20 de febrer de 1934 com a final del ramal del Gran Metro de Barcelona i s'anomenaria Aragó-Correus i que ara forma part de la línia 4.

Quan es van fer les obres d'ampliació que donarien lloc a la línia 4 del el metro fins la Barceloneta i el Poble Nou, l'estació de Correus quedava massa prop de la nova estació de Barceloneta i, el 20 de març de 1972, va ser tancada.  
Al lloc on havia hagut els accessos de l'estació a la plaça on hi ha l'edifici de Correus ara hi ha uns respiradors de la línia 4 però encara es poden veure rastres de les escales d'accés. 



Estació de Clot-Aragó

Sortida tapiada de l'estació d'El Clot-Aragó, que donava a l'actual encreuament entre els carrers Aragó i Clot. En l'actualitat, l'accés a l'andana està al final de l'actual estació, molt lluny del darrer banc. Quan està il·luminat és visible al final de tot de l'andana de Clot-Aragó, però en altres moments resta invisible i es veu completament fosc. Les escales d'accés acaben en una reixa a nivell del terra del carrer. 



Pots trobar més informació a l'Article "Les estacions fantasmes del Metro de Barcelona" del fòrum de Racó Català.

0 | COMENTA AQUESTA ENTRADA:

Publica un comentari a l'entrada

L'administració del bloc es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.