Però... per què somiem?

Somiar és una sensació que experimentem molt sovint els humans mentre dormim. Darrere d'aquestes petites històries que ens muntem nosaltres mateixos, s'hi amaguen molts secrets i curiositats... Descobrim-los!

El somni és un acte involuntari que tots tenim i que acostumem a fer totes les nits. Mentre dormir la ment es manté activa, repassant el què ha passat durant el dia, barrejant-ho amb records del passat i creant noves imatges.

La seva funció és ajudar-nos a resoldre problemes. Els somnis són sempre molt visuals i contenen una línia argumental amb una natura gaire bé sempre il·lògica. Rarament el què recordem és lògic. Pel general, contenen elements que ens resulten fantàstics, estranys, aterradors o inquietants.

El somni te varies etapes, una d'elles és la fase anomenada REM (moviment ràpid dels ulls), és la fase en la que els somnis són més intensos i succeeix en l'ultim tram del somni.

Hi ha cultures en les que creuen que els somnis són com premonicions, advertències de perills o missatges d'alguna cosa que succeirà en un futur.


5 curiositats que experimenta el nostre cos
1. Oblidem el 90% dels nostres somnis:
Els 5 primers minuts després de despertar-nos oblides la meitat del teu somni. Durant els 10 minuts següents, deixes de recordar-ne el 90%.

2. Els somnis són diferents segons el nostre sexe:
Tots tenim diferents reaccions físiques respecte els nostres somnis. Els homes tendeixen a somiar més sobre altres homes, mentre que les dones somien igual amb homes i dones.

3. Despertar-te mentre somies és dolent:
Si cada nit els teus somnis comencen deu minuts abans que soni el despertador, ho tens fotut! Un estudi recent ha demostrat que les persones que es desperten just quan comencen els seus somnis experimenten dificultats de concentració, irritabilitat i al·lucinacions.

4. No tots somiem en color:
Al voltant del 12% de la gent somia només en blanc i negre. El 88% restant ho fa en color.

5. Estem paralitzats mentre somiem:
Algunes glàndules comencen a segregar una hormona que ajuda a induir la son i les neurones envien senyals a la medul·la espinal que provoca que el cos es relaxi i quedi paralitzat. Si no fos així, mentre somiem que correm començaríem a córrer per l'habitació, o a cridar, plorar...


Reportatge: Per què somiem?
Si encara tens més curiositat, val la pena veure aquest petit documental de 7 minuts sobre el somni i per què somiem.




INFORMACIÓ |  Neoteo.com  | Wiquipedia

0 | COMENTA AQUESTA ENTRADA:

Publica un comentari a l'entrada

L'administració del bloc es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.