No saps què estudiar?

Un cop acaba l'ESO comença a complicar-se la història... Si no t'agrada estudiar pots començar a treballar, però amb la situació laboral actual i, tenint en compte que cada cop les empreses demanen més formació especialitzada, el més recomanable és seguir estudiant. Això si, el què més t'agradi. Segur que si et mires l'oferta que ofereix Ensenyament et decideixes.

Si tens l'ESO...
Pots optar pel batxillerat, cicles formatius de grau mitjà o els programes de qualificació professional inicial (PQPI). De batxillerat hi ha vàries modalitats: Arts que no s'ofereixen a l’INS Lliçà, Humanitats i ciències socials i Ciències i tecnologia. Les preinscripcions es poden fer fins al 25 de maig a l'institut on el vulguis fer.

Els cicles formatius de grau mitjà tenen una gran sortida per què t'especialitzes directament en el què t'agrada i en la feina que voldries tenir en un futur. Proporciona el títol de tècnic en l'especialització que triïs. Aquests estan dividits en diferents famílies professionals. Et convidem a mirar-los amb calma i dedica'ls-hi el temps que sigui necessari. Una novetat del d'aquest curs passat és que l’INS Lliçà oferireix un de “Sistemes microinformàtics i xarxes”. Les inscripcions es tanquen el 25 de maig a l'institut on el vulguis cursar.


Si tens el batxillerat...
Pots triar entre entrar en la Universitat o estudiar un cicle formatiu de grau superior. D’estudis universitaris hi ha molts i moltes universitats on triar. Això si, per entrar-hi s'ha de fer una prova d'accés: la selectivitat, que aquest any són els dies 12, 13 i 14 de juny. Si vols estudiar un grau universitari pots consultar la oferta al web de la Generalitat i informar-te de les universitats que l'imparteixen i de la nota de tall. Les preinscripcions a la selectivitat ja estan tancades, ara tot depèn de la nota que necessitis.

Una altra opció són els cicles formatius de grau superior que et donen el títol de tècnic o tècnica superior en l'especialització que triïs. Pots consultar les diferents famílies i branques, decidir quina és la que t'agrada més i mirar a quins centres es pot cursar. El període de presentació de sol·licituds és del 14 de maig al 25 de maig al centre on imparteixin el cicle.


Si no tens l'ESO...
La cosa es complica. Però no llencis la tovallola, sempre és un bon moment per posar-se a estudiar. En aquest cas pots fer un PQPI: Els programes de qualificació professional inicial van dirigits a joves que han acabat l'ESO i no n'han obtingut la titulació. Tens fins al 18 de maig per inscriure't al centre on l'imparteixin.
O també pots triar un estudi d'empreses privades, però aquests ja no estan gestionats per la Generalitat de Catalunya.


En qualsevol cas, si encara tens dubtes pots venir al Punt d'informació Juvenil del Galliner i l'ajudarem a triar els teus estudis i a informar-te sobre el que necessitis.


MÉS INFORMACIÓ |  Estudiar a Catalunya

0 | COMENTA AQUESTA ENTRADA:

Publica un comentari a l'entrada

L'administració del bloc es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.