1 de Desembre: Dia mundial contra la SIDA

Avui és 1 de Desembre, dia mundial de la lluita contra la SIDA. Una malaltia infecciosa de transmissió sexual que afecta ja a més de 40 milions de persones arreu de tot el món; a Catalunya s'estima que hi ha unes set mil persones que no saben que n'estan infectades.

Des de la Regidoria de Joventut considerem que l'única manera d'evitar aquesta malaltia entre els joves és posant al seu abast informació sobre mitjans preventius a l'hora de mantenir relacions sexuals. Per aquest motiu posem en marxa una campanya informativa als instituts del municipi, a l'Espai Jove i al Bloc del Galliner.

Al pati de l'INS Lliçà...
Avui els alumnes de l'INS Lliçà han pogut participar en una activitat que els hi feia reflexionar sobre quins són els mètodes de transmissió de la SIDA, com es pot evitar la malaltia i quines són les conseqüències d'aquesta. Ho han fet mitjançant un joc tipus mapa conceptual en el qual se'ls plantejava una situació, havien de triar entre dues possibles resolucions i cadascuna d'aquestes portava a un resultat. Un cop feta l'activitat se'ls donava, als alumnes que han participat, un val que poden bescanviar per preservatius al Galliner.

A l'Espai Jove...
Al Galliner els joves fan un cinefòrum de la pel·lícula Juno: una adolescent americana es queda, sobtadament, embarassada i decideix portar l'embaràs endavant. La vida la obliga a fer-se adulta i a assumir un seguit de responsabilitats que li corresponen.

L'Associació d'Alumnes... 
DIA MUNDIAL CONTRA LA SIDA 5   DIA MUNDIAL CONTRA LA SIDA 6   DIA MUNDIAL CONTRA LA SIDA 7   DIA MUNDIAL CONTRA LA SIDA 8
D'altra banda, l'Associació d'Estudiants de l'INS Lliçà ha penjat per l'Institut un seguit de cartells amb frases sobre la Sida amb l'objectiu de mentalitzar als joves sobre els riscos que pot tenir mantenir relacions sexuals sense preservatiu. Frases com: "L'única vacuna que ens protegeix és la prevenció" i ‎"La teva vida no és qüestió de sort, fes servir preservatiu" estan penjades pels passadissos de l'INS Lliçà.

   ► MÉS INFORMACIÓ SOBRE LA SIDA

0 | COMENTA AQUESTA ENTRADA:

Publica un comentari a l'entrada

L'administració del bloc es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.