13 Pel·lícules actuals que et faran tremolar

SETMANA DEL TERROR 2011 
Prepara l’habitació, llums apagades, persianes baixades i alguna que una altra espelma per crear ambient. Llaminadures i crispetes per rematar a un zombie i una bona selecció de pel·lícules per passar una bona estona de por. Nosaltres et seleccionem tretze (quin número més oportú) perquè tothom estigui satisfet, entre monstres, clàssics, adolescents gritones i sang, molta sang. Llest per passar por? Doncs comencem! 

13. SCREAM
No podíem començar sense la saga que va enganxar a tota una generació a les desventures de joves escapant dels personatges més diabòlics. Moltes van sortir després, però 'Scream' va ser la primera de tota una moda. En aquest cas seguirem a Sidney, una atractiva jove que és assetjada per un psicòpata emmascarat al seu poble natal. A més, el seu pare mai està a casa i el seu nuvi la va a deixar. Problemes d’adolescents, cridades intrigants i noies que corren tremendament a poc a poc per ser perseguides per un assassí. Una bona manera de refrescar la memòria davant la imminent estrena de la quarta part.

12. SAW 
Ens tornem més "hardcore" i passem a sang de la bona. 'Saw' ha revolucionat el gènere de terror amb els seus puzles sàdics i la seva violència extrema. Angoixa i terror que faran que vegis a aquesta maleïda marioneta caminar amb el seu tricicle pel passadís de casa teva. Pots optar tant per buscar la sisena part, qualificada X a Espanya i comprovar si és per a tant, o veure't la primera, per recordar com va començar tot en un bany amb dues persones encadenades i el primer desafiament de Jigsaw. No apte per a estómacs febles.

11. ELEXORCISTA 
No pot faltar. La història de Regan és bàsica per a les nits de terror. La pel·lícula de 1973 és un clàssic del gènere, i és imprescindible veure com aquesta noia baixa les escales fent estranyes postures i fent-ho passar malament a la seva mare i al sacerdot encarregat de la seva "curació".

10. THE RING 
Una pel·lícula bastant recent però que s'ha fet un buit en les històries de terror. Una misteriosa cinta de vídeo i una trucada telefònica que condemna la teva vida en set dies. La pobra Naomi Watts haurà d'enfrontar-se a la terrible nena que habita en el pou i que et deixa el saló xopat quan surt de la televisió per buscar-te.

9. 28 DIAS DESPUÉS 
Apocalipsi i malalties virals. Un altre còctel que dóna molt d’èxit al cinema de terror. Danny Boyle s'encarrega d'infectar tot Londres i uns pocs supervivents intentaran salvar-se del virus... i dels seus veïns, als quals els ha fet venir ganes de provar la carn humana. Angoixa i destrucció.

8. EL RESPLANDOR 
Només amb la imatge de Jack Nicholson en el poster de la pel·lícula ja t'entren esgarrifances. Una pel·lícula sobre els trastorns de personalitat basada en una novel·la de Stephen King, rei de la por literària actual. La família Torrance es posa a càrrec de l'hotel Overlook per encarregar-se del seu manteniment durant l'hivern, al mateix temps que Jack, el cap de família, comença a escriure les seves novel·les. Però ell i l'hotel amaguen coses molt, molt estranyes. 100% Kubrick.

7. DESTINO FINAL 
Els joves no poden escapar del seu assassí perquè aquest no és de carn i os, és la pròpia destinació el que torna per cobrar-se les víctimes que haurien d'haver mort en un accident d'avió, es salven per una premonició. Morts molt originals per a un grup d'adolescents que intentaran enganyar a la mateixa mort. El començament d'una taquillera saga que, sense matar de por, és un "must" per a la nit de bruixes.

6. SCARY MOVIE 
Ens prendrem un descans per digerir tot el que hem sofert i ens disposarem a riure'ns dels que ens han fet sofrir amb la primera "spoof-movie" que va ridiculitzar a pel·lícules com 'Scream'. Prenent com a base la història d'aquesta, passen per la liquadora ‘El sexto sentido’, 'El projecte de la bruixa de Blair' i unes altres quantes. Salta't aquest punt si et consideres prou dur com per aguantar sense un descans als teus nervis.

5. PESADILLA EN ELM STREET 
Dormiràs malament aquesta nit, si és que dorms, però això et pot anar bé perquè així et lliuraràs que Freddy Krueguer s'introdueixi en els teus somnis i aprofiti per matar-te sense pietat. Típic cas de gran inici i horribles seqüeles, així que centra't en l'original de 1984 i sobretot no tanquis els ulls.

4. 'REC' 
Qui va dir que al nostre país no es fan pel·lícules de por interessants? Usant la tècnica de càmera en mà, una jove reportera s’endinssa amb uns bombers a investigar en una casa on estan passant coses molt estranyes. Els costarà sortir amb vida, si és que surten. Una tècnica bastant angoixant no apta per a cardíacs.

3. PESADILLA ANTES DE NAVIDAD 
Sí, d’acord, és una pel·lícula de dibuixos. Sí, d’acord, no fa por. Però cap altra ha captat millor l'esperit de Halloween ni ha creat a un personatge com Jack Skellington. Només per això mereix un buit en aquesta llista. I a EUA els nens són protagonistes a Halloween, així que aquesta va per a ells.

2. HALLOWEEN 
La pel·lícula que va començar una altra de les grans sagues del cinema de terror. Ja hem perdut el compte amb el nombre de seqüeles que té, però per a aquesta nit amb l'original de 1978 et basta. Una pel·lícula de culte protagonitzada per Michael, un nen de sis anys que assassina a tota la seva família, i quinze anys desprès escapa del psiquiàtric on es troba per seguir amb la seva labor de cobrir els sòls de sang. I justament escull el dia de Halloween, quina casualitat.

1. PSICOSIS 
Si Tim Burton no podia faltar, menys podia fer-ho el gran rei del suspens, Alfred Hitchcock. Una de les escenes més famoses del cinema i una mare i un fill molt pertorbadors que regenten el motel on una pobra secretària no es podrà donar una dutxa tranquil·la. Imprescindible la que possiblement és la millor pel·lícula de terror de la història.


Amb aquestes 13 pel·lícules vas més que servit per passar una nit de bruixes al llit de l'habitació i fer uns quants crits. Però ens deixem unes quantes, ‘El sexto sentido’, ‘Sé lo que hicisteis el último verano’, ‘El silencio de los corderos’, El muñeco diabólico’... Per sort, Halloween torna tots els anys, tu aquest any procura escapar de les ombres de la paret i de les trucades telefòniques a la meitat de la nit. Ens veiem a la Nit de Terror 2011 si és que sobrevius...


Una llista de recomanacions de Ecartelera.com

0 | COMENTA AQUESTA ENTRADA:

Publica un comentari a l'entrada

L'administració del bloc es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.