Consells a l'hora d'enviar un currículum

Fa uns dies trobàvem per la xarxa la història de Carles, un jove que volia trobar una feina. Per fer-ho, rastrejava el mercat laboral buscant empreses que el poguessin necessitar enviant-los el seu Currículum Vítae a través d'un correu electrònic adjunt a una petita carta de presentació. Fins aquí tot normal, però la sorpresa va arribar quan una d'aquestes companyies el va respondre, però no va ser precisament per admetre'l ni per refusar-lo: va ser per humiliar-lo públicament.

L'empresa es va burlar d'ell sense pietat, recreant-se punt per punt en els errors que, segons l'empresari, va cometre a l'hora d'enviar el seu CV, inclosos l'ús del "vostè" en compte de "Tu" i una falta d'ortografia.


Poc dies desprès, un cop la notícia de la humiliació pública va recórrer la xarxa, l'empresari demanava disculpes i se li va ocórrer la idea d'explicar com li agrada que els aspirants a un lloc de treball a la seva empresa li facin arribar els seus currículums. T'ho expliquem a continuació:


Els consells... amb humor

Fes-lo personal: aquesta és la clau. Hi ha moltes empreses que tenen departament de personal i els hi és igual el to que rebi el correu electrònic, però la majoria d'empreses no són així, són petites i hi ha grans possibilitats de que el mail faci decidir entre un candidat o un altre. La diferència entre llegir un que va dirigit personalment a tu i un altre on la frase d'inici és "Estimat Sr./a" és enorme. És com si arribes a casa de la teva parella a conèixer els teus sogres i no et saps els seus noms. Seria un desastre.

Sigues únic: la millor manera de cridar l'atenció davant els altres candidats és destacant. Què et fa diferent? Per què hauria de contractar-te a tu i no a un altre? Què pots aportar? Explicar tot això en el primer correu de contacte és importantíssim.

Coneix l'empresa: És molt important personalitzar els correus electrònics i perdre deu minuts mirant la pàgina web de l'empresa i afegint-hi un comentari personal. Probablement la resta de correus vagin directes a la carpeta de "CV's" i el teu rebi, com a mínim, una resposta cordial dient si requereixen, o no, dels teus serveis.

És com quan un diu "siusplau" o "gràcies" o simplement saluda. Pot ser que a l'altre persona no li vingui de gust però, d'alguna manera, es veu obligada a respondre i fins i tot li sorprèn o li alegra el dia i respon. Pensa que tractem amb éssers humans.

Dit això, també valorem l'aspecte: la tipografia amb la que escrius, els color, la signatura o, fins i tot, la direcció des d'on envies el correu electrònic. Moltes vegades, aquests aspectes, poden definir la primera impressió que l'empresari rep de tu. Compte amb això també!

Si ets capaç de transmetre tot això en la teva primera comunicació, les teves possibilitats de ser contractat es multipliquen. I si no és possible, probablement hagis deixat un bon record per la propera vegada.



INFORMACIÓ |  Yahoo Finanzas  |  Cinema On Fire

0 | COMENTA AQUESTA ENTRADA:

Publica un comentari a l'entrada

L'administració del bloc es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.