Manual per lligar al segle XXI

Ara que ja ha passat el dia dels enamorats, et presentem una guia amb allò més bàsic que has de saber per lligar amb la persona que t'agrada i, el més important, que un cop ho hagis aconseguit ho sàpigues mantenir. Per aconseguir-ho, cal ser pacient, buscar una persona que t'agradi globalment, és a dir, amb el major número d'aspectes positius que et facin sentir bé i que senti el mateix per tu. Sabem que no és fàcil, però com diuen “Quien algo quiere, algo le cuesta”. T'animes?

CONEIXES BÉ A AQUESTA PERSONA?
Si, ja sabem que la coneixes (sinó no t'agradaria) però ens referim a conèixer a aquest noi o noia més enllà del seu color d'ulls, si té pírcings, etc. Estem parlant de conèixer la persona més profundament. Proposa-li quedar alguna tarda per anar a fer un tomb, prendre alguna cosa... Si et fa pal anar tu sol o sola, munta't alguna cosa per fer en grup.

Dedica un temps a esbrinar quins són els gustos de la persona, si compartiu aficions, parleu d'algun tema que trobis interessant. Potser en aquest punt et deixa d'agradar perquè descobreixes que t'avorreix i que no teniu res en comú. Si et reafirmes, i et segueix agradant, ja pots apassar al segon pas.


ESBRINA SI TU LI AGRADES
Has de saber que sent aquesta persona per tu. En aquest punt juguem amb la intuïció perquè potser no aconsegueixes saber segur si li agrades o no. Tu què creus? ET sembla que si o no estàs segur/a?

Si no tens ni idea fixa't en el llenguatge corporal, com et mira, com es mou... en fi, com es relaciona amb tu. Si notes que el noi o la noia es posa vermell/a quan parleu de vosaltres, juga amb el cabell o està nerviós/a, és possible que també estigui interessat o interessada en tu. Però vigila, no tothom que es va tocant el cabell està colat o colada per tu, potser només li picava el cap, vés a saber! Com hem dit, has de jugar molt amb la teva intuïció.


QUEDEU PER FER COSES JUNTS
Ara que veus que pot ser que hi hagi un sentiment mutu, aprofita per buscar coses en les que podeu passar temps junts. Estudiar per a un examen, jugar a la Play, que t'ensenyi a fer alguna cosa... Busca coses per passar-ho bé junts, encara que sigui en grup. Intenta buscar sempre un espai que compartiu i que us permeti parlar dels vostres interessos. Arribeu, o no, més enllà, és important que sigueu amics i ho passeu bé junts.


CONFESSA EL QUE SENTS
Quan et sentis preparat o preparada, si realment t'agrada, en un moment en el que us trobeu sols, pots anar introduint el tema. Pensa que no has de forçar la conversa i, si veus que l'altre persona no està receptiva, ho pots deixar per un altre dia.

No cal que diguis explícitament que t'agrada, ho pots deixar caure o dir-ho d'una manera que s'intueixi. Cada persona té la seva manera de dir les coses, fes-ho com millor et sentis i pren-te el temps que necessitis.

Si aconsegueixes parlar del tema, pot ser que descobreixis que realment no li agrades, no passa res, podeu ser amics. Aquestes coses no s'han de forçar mai, si ets pesat o pesada per agradar l'altre, la cosa anirà a pitjor.


PROPOSA-LI UNA CITA
Si penses que la cosa va tirant, i us agradeu mútuament, demana-li un dia per vosaltres sols. Podeu fer coses més romàntiques junts: passejar, anar al cinema... això dependrà del que us agradi fer en comú.

Et felicitem, ha que en aquest pas deus estar molt content/a. Ara el que has de saber és que estàs només a l'inici. Et queda molt camí per fer i una relació cal cuidar-la molt per a que funcioni.

La primera abraçada, la primera carícia, el primer petó... aquests sorgeixen a les primeres cites i són realment especials. El més important és que sorgeixin i no es forcin. No cal que estiguis a casa practicant amb el mirall si li faràs un petó amb llengua o sense. Això ja sortirà al moment adequat. No t'amoïnis, ho faràs bé! I si penses que no ho has fet bé, ja t'aniràs perfeccionant.

2 comentaris:

L'administració del bloc es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.