Vols deixar de fumar?

Avui és 4 de febrer, fins aquí el que tots sabem, dia mundial contra el càncer, la malaltia més mortífera del segle XXI. Aquest any està dedicat a la lluita contra els seus principals factors de risc: tabaquisme, obesitat i alcoholisme. Però des del Galliner ens centrem en el tabaquisme per què és el que més pot perjudicar als joves.

Com ja sabem, el tabac és la causa principal de morts que es poden evitar. Cada any causa 3.500.000 morts al món, és a dir, 10.000 morts diàries. Suposem que si has arribat fins aquí, tens una mínima idea de deixar-ho. 


El web tabaquisme.cat t’explica com deixar-ho depenent del punt en el que et trobis: “Estic pensant-ho”, “Estic decidit” i “Estic sense fumar” i a partir d’aquí t’aconsella el que pots fer deixar de fumar. 

Nosaltres et deixem unes pistes si estàs decidit a abandonar el tabac definitivament:

    1. FIXA UNA DATA I COMPLEIX-LA
    2. CANVIA LA RUTINA
    3. NO BUSQUIS EXCUSES
    4. NO FUMIS CAP CIGARRET
    5. PENSA POSITIVAMENT.
    6. FES EXERCICI, MANTÉN-TE
    7. BEU MOLTS LÍQUIDS (Mínim 1,5 litres al dia) 
    8. CONTROLA EL QUE MENGES (Evita menjars que engreixin)
    9. PENSA EN EL DIA A DIA, NO EN EL MAI MÉS
  10. APROFITA L’AJUDA PROFESSIONAL QUE ET DONA EL WEB TABAQUISME.CAT 


MÉS INFORMACIÓ | Departament de Salut 
IMATGE | Un disseny de David Morales

0 | COMENTA AQUESTA ENTRADA:

Publica un comentari a l'entrada

L'administració del bloc es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.