Mc Ducks Five, el grup de hip-hop de La Vall del Tenes, d'a prop

Mc Ducks Five és un grup de 5 joves de la Vall del Tenes que balla Old Style, Hip-hop, Popping i una mica de tot. Està format per dos nois i dues noies d'entre 15 i 18 que es defineixen com una petita família.

Es van conèixer a l'Institut i van decidir formar un grup per ballar a un festival d'artistes de la Festa Major de Santa Eulàlia de fa uns anys. En un principi eren 7 components però de mica en mica, alguns membres, els han anat deixant fins que s'han quedat en els que són ara, 5. Han assajat a tot arreu, van començar a les piscines de Santa Eulàlia, desprès a L@Cova de Bigues i Riells, al Gra de Granollers i ara ho fan a la Sala Polivalent del Galliner.

Asseguren que la millor experiència que han viscut i no oblidaran mai va ser el passat any al Festival Dancing Show de Santa Eulàlia on, desprès de molta feina i molts assajos, tothom els va felicitar per la seva actuació. El ball els agradava molt i va ser un èxit entre el públic. Però no es conformen només amb això, els hi agradaria arribar a poder actuar al centre de Barcelona, o en festivals, però ho veuen difícil. Es conformen amb ballar per diferents pobles i anar-se fent un camí en el món del ball.

La majoria dels components han fet classes de ball a acadèmies professionals. A l'estiu fan intensius de masterclass i festivals. Però també són conscients de la realitat que els envolta i estudien fora del món artístic. 

Tenen ídols com els Broadas Bros. De fet, el primer ball que van fer estava inspirat en ells. És a dir, van agafar diferents fragments de les seves coreografies i de les seves cançons per demostrar que no només els grans aconsegueixen fer coses grans, que tota la resta també en pot. 

"La clau de tenir un grup cohesionat és ser amics i companys" i triar la música que més va amb ells, asseguren. Respecte a la música que ballen, trien diferents sons i melodies i fan els seus propis remix. D'altra banda, també tenen un membre del grup que fa Beat Box i utilitzaran el seu potencial en propers balls fent-lo cantar.

Tots estan d'acord en que quan ballen senten molts nervis. Entre riatlles, senten por quan assagen per què fan moviments complicats i això comporta un risc: pot sortir malament. Abans de fer una actuació estan nerviosos i es recorden, entre ells, que ho poden fer molt bé. Quan acaben es barregen els nervis, el desgast energètic del ball i la felicitat que senten. Asseguren que mai han sentit aquesta sensació especial fora del ball.

0 | COMENTA AQUESTA ENTRADA:

Publica un comentari a l'entrada

L'administració del bloc es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.