El nostre cervell només pot emmagatzemar 150 amics

Facebook és capaç de gestionar milers de contactes, però per al nostre cervell el límit d'amics que podem tractar és de 150, segons ha calculat un professor d'antropologia evolutiva de la Universitat d'Oxford.

Els seus estudis indiquen que en grups humans més grans de 150 persones no existeix cohesió i es desfan les relacions.


Després d'estudiar diverses societats, des dels primitius grups neolítics fins a una moderna oficina, aquest investigador va desenvolupar en els anys noranta una teoria que sosté que la part del cervell que utilitzem per al pensament i el llenguatge limita la gestió dels cercles socials fins a uns 150 amics, independentment del sociable que puguin ser les persones. Aquestes són relacions amb persones que t'importen i amb les quals mantenim contacte almenys una vegada a l'any. La cohesió social comença a deteriorar-se a mesura que els grups es tornen més grans.

Però això ha canviat amb l'"efecte Facebook"? Els resultats preliminars suggereixen que no. L'interessant és que pots tenir 1.500 amics a la teva xarxa social, però quan realment s'analitza l'intercanvi de les persones, es veu que la gent tendeix a mantenir el mateix cercle proper, d'al voltant de 150 persones, que mantenen al món real.

Per tant, la questió no és tenir molta amics, és estimar i quidar


INFORMACIÓ |  Muy interesante


0 | COMENTA AQUESTA ENTRADA:

Publica un comentari a l'entrada

L'administració del bloc es reserva el dret d'eliminar qualsevol missatge que contingui propaganda o publicitat d'empreses i/o que insulti o utilitzi un llenguatge ofensiu, racista, violent o homòfob. L'Espai Jove El Galliner no comparteix necessàriament el contingut de les opinions publicades.